MENU ☰

Purjehdi paremmin – purjehdi edullisemmin!

Syksyllä 2009 Oy Sail and Go avasi ovensa kaikille laadusta ja taloudellisuudesta kiinnostuneille purjehtijoille. Ideamme oli selkeä jo silloin, ja elää edelleenkin muuttumattomana. Halusimme tarjota niin matka- kuin kilpapurjehtijoillekin vaihtoehdon vallitsevaan purjetarjontaan. Laatupurjeita järkevään hintaan, niin matkapurjehdukseen kun rajuimpaan skabailuunkin. Tärkein panostuksemme tähän ajatukseen oli varmasti sataprosenttinen sitoutumisemme asiaan, sekä monivuotinen purjehdusosaamisemme, niin veneisiin kuin kaikenlaiseen varusteluun liittyen.

Tietenkin tarvitsimme yhteistyökumppaneita. Helppo ratkaisu olisi ollut Aasian suuret purjeneulomot, mutta meille se ei tuntunut oikealta ratkaisulta. Logistiikka olisi muodostunut vaativaksi, ja mikä tärkeintä, tiesimme sen, ettemme pystyisi luottamaan jatkuvasti tarpeitamme vastaavaan työn laatuun.

Niinpä haussa oli neulomo, joka sijaitsisi sopivalla etäisyydellä Suomesta. Halusimme taata nopeat ja varmat toimitukset, järkevän hintatason ja huippuunsa viritetyn kokonaislaadun. Konsepti löytyi etelästä, Itämeren rannalta. Puolasta löytyy huippuosaamista pitkien purjetraditioiden takaamana. Hintataso on vähintäänkin kilpailukykyinen, kiitos korkeatasoisen osaamisen ja teknologian, sekä riittävien volyymien. Niinpä katseemme kiinnittyivät Bryt Sails:iin.

Yhteistyö syntyi Bryt Sails:iin sekä saksalaiseen purjekankaiden tuottajaan Dimension Polyant:iin, ja homma näiden kanssa on toiminut mainiosti. Yhdessä olemmekin saavuttaneet tavoitteemme: huippupurjeet varsin kilpailukykyiseen hintaan. Myös Ruotsin suurempia purjeneulomoa Boding Segel luottavat Bryt Sailsin osaamiseen.

Purjeiden, kuten muidenkin purjehdustarpeiden valmistus purjehtivat Puolassa hyvässä myötätuulessa ja kuuluvat maan kasvaviin elinkeinoihin. Tämä pätee etenkin Gdanskin alueeseen. Kaikkihan muistamme Tall Ships Racen, mutta moniko meistä mahtoikaan tietää kuinka moni siellä liehuneista purjeista olikin Made in Puola? Krusenstern, Swan van Makum, Europa, Alexander von Humboldt II, puhumattakaan suomalaisesta kuunari Helenasta, kaljaasi Ansiosta, kaljaasi Ihanasta, kahvelikuunari Joannasta ja ketsi Vahinesta – näitä kaikkia vauhdittivat Puolassa ommellut purjeet.

Purjeiden valmistuksessa muotoilulla, tai yleismaailmallisemmin designilla, on ratkaiseva merkitys. Meille se tapahtuu maailmankuulun purjesuunnitteluohjelmiston, Sailpack:in (www.bsgdev.com) avulla. Purje saa muotonsa tietokoneen näytöllä osaavan suunnittelijan käsissä. Sen jälkeen suunnitteludata kulkeutuu suoraan laserleikkureillemme, joilla saadaan huipputarkasti purjeen osat leikattua seuraavaa vaihetta varten. Kokeneet ja osaavat neulojamme valmistavat palapelistä kauniin, huipputehokkaan ja edullisen purjeen, joka on mitoitettu ja suunniteltu juuri sinun venettäsi ja tarpeitasi varten.

Oy Sail and Go Ab edustaa Ruotsalaista SELDE`N. Kauttamme saa mastot, Furlex – rullalaitteet, puomit, kicktaljat yms, kaikki siis kannesta ylös. Asennamme ja huoltamme kaikki mastoihin liittyvää. Yhdessä pystymme virittämään veneesi huippukuntoon. Ota yhteyttä, niin kerromme miten voisimme olla sinullekin avuksi!

Gdanskin läheisyydestä löytyy myös puupylpyröiden valmistaja Metalmor, jonka kanssa toimimme yhteistyössä keväästä 2011. Pystymme siis tarjoamaan purjealuksille puupylpyröitäkin. Metalmor perustettiin vuonna 1991 ja on tänä päivänä Euroopan nimekkäimpiä toimijoita alallaan. Kaljaasi Ansio Kalajoelta, kuten myös saksalainen Alexander von Humboldt II käyttävät Metalmorin pylpyröitä.