MENU ☰

Membransegel

[read more=”VISA BILDER” less=”GÖM”]
sails membran3DViewScreenshots_000FG39 Sami Penttila Furling Genoa_002
[/read]

Powerplast

Prestanda till rätt pris!

Membransegel är ingen vardagsmat, utan det du tar till när endast det bästa är bra nog. Seglen är utvecklade för maximal prestanda i förhållanden där varken båt, rigg, segel eller manskap får ge vika. De pallar för det mesta, och hjälper dig att hitta varje fragment av en knop ur din båt och besättning, samtidigt som de ställer krav på både dig och besättningen. Membransegel hör hemma i riktig Performance Cruising, och på kappseglingsbanorna har membranseglen redan länge bemannat topplaceringarna både i lättvindsrace och i de riktiga hårdvädren.

[read more=”LÄS MERA” less=”GÖM”]Vi tillverkar våra membransegel genom att limma polyester-, Kevlar- och/eller Carbonefibrer direkt på en UV-blockerad Mylarfilm. Vi lägger ut fibrerna riktade enligt belastningssvektorerna, och där seglet är mest utsatt lägger vi fibrerna tätare. Ytterst limmar vi igen en Mylarfilm. Om du prioriterar livslängd framom vikt lägger vi en taftfilm på ena eller bägge sidorna av seglet. Med hjälp av vakuum suger vi sedan all luft ur mellanlagret, och slutligen laminerar vi seglet genom att valsa ihop det under högt tryck. Därefter härdas seglet under 24 timmar i ugn. Resultatet är ett unikt och starkt membranlaminat.

Därefter monterar vi revrader och lattfickor mm. Som resultat av allt detta får du ett segel som är planerat uttryckligen för din båt, som inte delaminerar och som har en exceptionellt mjuk ytstruktur. Du får ett segel tål belastning med minimal töjning, som är lättare än normala dukar och med en exakt optimerad form för båt, rigg och optimal prestanda.

Membransegel för cruising är lättare än traditionella dukar. Samtidigt är de formfasta, fyller bättre i lätt vind men tål också hårdvindssegling. För större båtar behövs stummare segel med en stummare och hårdare fibermix. För racingseglen väljer vi kolfiber, den allra stummaste och lättaste, men också den sköraste av dem alla, i kombination med andra fibrer som ger seglet tålighet och livslängd. Det finns ett nästan obegränsat fiberurval att välja och vraka ur, och vår uppgift är förstås att välja den rätta mixen för varje segel, för varje tillfälle och krav. Materialet till våra membransegel kommer från Contender i Holland. Själva Membranpanelen tillverkas hos världens ledande tillverkare av membran ,Power Plast i I talien.

Membranseglet är en specialare, för förhållanden där kraven är speciella. Vi behärskar teknologin bakom tillverkningen, och våra designers vet exakt hur man utnyttjar den för att få fram exakt det segel som bäst lämpar sig för dina behov och dina krav på hållbarhet och prestanda. Vi vågar garantera en roligare och snabbare seglats i alla förhållanden!

Tack vare volym, kompetens och högteknologi klarar vi av att producera även dessa high-techsegel till mycket konkurrenskraftiga priser. Om vi har lyckats väcka ditt intresse – ring oss, så berättar vi mera!

Millenium

MILLENIUM MEMBRAN PRODUKTSPECIFIKATION

[/read]