MENU ☰

Keulapurje

Etupurjetta valmistetaan nykyään eri materiaaleista ja eri rakenteilla. Huolimatta siitä, oletko huvi- vai kilpapurjehtija on tärkeää, että jokainen purje jo suunnitteluvaiheessa, suunnitellaan käyttötarkoitukseen ja käyttöympäristöön sopivaksi. Meidän tehtävämme purjevalmistajana on valmistaa purje, joka on tehty oikeasta materiaalista ja joka on oikean muotoinen ottaen huomioon purjehtijan henkilökohtaiset toivomukset.

[read more=”NÄYTÄ KUVAT” less=”PIILOTA”]

Furling Headsail

MasAcril UV värit

Klikkaa väriä nähdäksesi isomman mallikuvan.

[/read]

[read more=”LUE LISÄÄ” less=”PIILOTA”]
Vaakalaikkaus
Vaakaleikkattu purje on tavallisesti tehty kudottu plyesteri/ dacronkankaista. Leikkaus on sopiva niin huvi- kuin maailmanympäripurjetijoille sekä yksityyppi-luokille.Radiaalileikatut purjeet
Radiallisesti leikattu purje tehdään kokonaan rasitukslinjojen mukaisesti. Radiallisesti leikattu purje säilyttää optimaalisesti suunnittellun muotonsa pienimmänkin rasituksen Leikkaus, joka on sopiva kilpapurjehtijalle, joille suorituskyky on on tärkeä Kankaiden leikkaus tehdään jokaiseen purjeeseen yksilöllisesti.Etupurjeiden tyyppi ja kokoGenua 1 on keulapurje, jota käytetään 1-7 m/s tuulissa ja on suurin veneessä oleva etupurje, jossa LP mitta on yleensä 140 – 150 % .

Genua 2 on keulapurje, jota käytetään 8-12 m/s tuulissa 120-140% Lp mitalla.

Fokka / genua 3 on noin 95-110% Lp mitasta. Purje on tarkoitettu 8 – 15 m/s tuuliolosuhteisiin. Nykyaikaisiin rikeihin kolmos fokka suosittu purje myös pienemmissä tuuliolosuhteissa.

Fokka 4 tai kovantuulen fokka
Tarkoitettu 13-18 m/s tuuliolosuhteisiin. Pinta-ala on noin 75-80% etukolmion pinta-alasta.

Myrskyfokka
Myrskyfokka tehdään hyvin vahvasta kankaasta (Dacron ) ja yleensä se on oranssi väriltään.

Rullagenoa
Ehdottomasti tavallisin matkapurje, joka rullataan sisään ja ulos tuuliolosuhteista riippuen. Ommellaan usein vahvasta kankaasta, jotta saadaan turvallinen ja varma kaikkiin tuuliolosuhteisiin.

Rullafokka
Rullafokka on fokka varustettu itseskuuttava järjestemällä ja on siksi yksinkertaisin purje purjehtia.

Genuan/rullafokan standarditoimitus sisältää
vaaka tai radiaalileikkaus
takaliikin
kiristyslanka (snörpppi)
trimmausviiva
virtauslangat
purjepussi
alaliikin kiristyslanka

Sen lisäksi voit saada
ikkuna
vaaka tai pystylattoja
UV suoja (rullagenua/fokka)
rullatäyte (rullagenua/fokka

[/read]