MENU ☰

Cruising

[read more=”LUE LISÄÄ” less=”PIILOTA”]Cruising on sinulle joka pidät purjeelle tärkeänä pitkää elinikää sekä kilpailukykyistä hintaa. Cruising-purjeemme valmistetaan parhaista purjemateriaaleista parhaalla muotoilulla. Materiaalina käytetään Dacronia tai laminaattia. Purjeet valmistetaan tinkimättä suorituskyvystä, toimivuudesta, muotoilusta tai materiaalin laadusta. Heloitus sekä kaikki yksityiskohdat ovat korkeinta laatuluokkaa. Kaikki tämä, jotta sinä saat rahoillesi vastineeksi mahdollisimman paljon nautinnollisia purjehdusmaileja.[/read]

Performance

[read more=”LUE LISÄÄ” less=”PIILOTA”]Performance on sinulle joka haluat yhdistää cruising-purjehduksen hieman sporttisempaan ellei jopa kilpapurjehdukseen. Tämän luokan purjeet ovat suorituskykyisempiä, mutta silti ne ovat pitkällä aikavälillä myös kestävät. Purjeita voidaan käyttää sekä kilpapurjehdukseen että cruisailuun ja ne sopivat kaikentyyppisiin veneisiin.[/read]

Racing

[read more=”LUE LISÄÄ” less=”PIILOTA”]Racing on sinulle joka etsit purjetta kilpakäyttöön. Nämä purjeet ovat ehdotonta purjeiden eliittiä, ne eivät veny, ovat erittäin suorituskykyisiä sekä kestävät pitkään. Erityisesti kestävyyttä vertaamme tässä täysveristen kilpapurjeiden kesken. Niiden elinikähän on aina heikompi kuin cruising purjeiden. Valmistusmetodimme tekee purjeistamme kevyempiä, kestävämpiä, jäykempiä sekä nopeampia. Racing-purjeissa käytämme materiaaleina Pentexiä, Kevlaria sekä hiilikuitua.[/read]

Edustamme puolalaista Bryt Sails purjeneulomoa. Meidän kauttamme saat erittäin laadukkaita purjeita edulliseen hintaan. Pyydä tarjousta käyttäen tarjouspyyntölomaketta tai lähetä sähköpostia osoitteeseen jari.nupponen@sailandgo.fi

[read more=”NÄYTÄ KUVAT” less=”PIILOTA”]
SONY DSCfirst 30_005design11Profile analise
[/read]

Purjesanasto

[read more=”LUE LISÄÄ” less=”PIILOTA”]

Aramidi – Eniten käytetty kuitu kilpapurjeissa. Kuitu venyy viisi kertaa vähemmän kuin polyesteri ja puolet vähemmän kuin Pentex. Aramidi kärsii UV-säteilystä sekä vaurioituu helpommin voimakkaassa lepatuksessa ja vahvasti taitettaessa.

Crosscut – Purjeiden valmistusmetodi, vaakaleikkaus. Tämä leikkaus sopii parhaiten kudottuihin purjekankaisiin kuten Dacroniin.

Carbon – Hiilikuitu, käytetään kilpapurjeissa.

Dacron® Dupontin tuotemerkki polyesterikankaalle.

Dyneema®  DSMn tuotemerkki polyetyleenikuidulle.

Hydra Net® – Dimension Polyantsin tuotemerkki kudotulle kankaalle, jossa käytetään Dyneema-kuituja.

Kevlar® Dupontin tuotemerkki aramidikuidulle.

Hiilikuitu – Erittäin vahva kuitu, jolla on aramidin kaltaisia ominaisuuksia. Hiilikuitu myös kestää paremmin UV-säteilyä ja tästä syystä sitä yhdistetään usein aramidikuitujen kanssa.

Laminaatti Purjeiden valmistusmetodi, jossa liimataan useita kerroksia yhteen. Kerrokset koostuvat useimmiten Mylarista®, Scrimistä sekä Taffetasta.

Membraani – Tekniikka, joka asettaa kuidut purjeeseen sen mukaan, miten voima jakaantuu purjetta käytettäessä. Optimoimalla kuitujen määrän sekä sijainnin saadaan purjeesta sekä kevyempi että vakaampi.

Mylar® Dupontin tuotemerkki polyesterifoliolle. Foliota käytetään kuitujen kiinnittämiseen paikoilleen laminoiduissa kankaissa.

Nylon – Joustava sekä kevyt kuitu. Nylonia käytetään lähinnä myötätuulipurjeissa (esim. spinaakkerit, genaakkerit) sen korkean venyvyyden vuoksi.

Pentex® Honywellin tuotemerkki Polyethylene naphthalatekuidulle. Kyseessä on modifioitu polyesterikuitu, jota käytetään laminoiduissa kankaissa. Kuitu venyy 40 % vähemmän kuin tavallinen polyesterikuitu mutta kaksi kertaa enemmän kuin Kevlar-kuitu.

Polyesteri Tavallisin purjeissa käytetty kuitu. Kuitu voidaan kutoa purjekankaaksi ja silloin käytetään usein nimeä Dacron. Kuitu on erittäin kestävä mutta helposti venyvä. Materiaalia käytetään myös Taffetan kutomiseen. Polyesterikuitua käytetään lisäksi laminoiduissa kankaissa, tosin silloin usein Taffeta asennettuna molemmilla puolille.

Polyetylen Erittäin voimakas kuitu, joka ajan myötä venyy jonkin verran mutta pitää silti suorituskykynsä .Materiaali on UV-kestävää. Useimmiten käytetään tuotenimiä Spectra sekä Dyneema.

Radial Purjeiden valmistustekniikka. Purje rakennetaan useista osista, jotka kohdistetaan siten että kuidut istuvat sen mukaisesti, miten voima purjeen eri osissa kohdistuu. Eri nimet kertovat miten nämä osat ovat kohdistettuja, esim Bi-, Tri- ja Fullradial.

Scrim – Nimi viittaa lähinnä kuiturakenteeseen laminoiduissa kankaissa. Scrim on siis purjeen ”sydän”.

Spectra® – Honeywellin tuotemerkki  polyetyleenikuidulle.

Tafetta – Nimellä viitataan useimmiten sellaiseen tiheäkudottuun kankaaseen, joka asennetaan laminoiduille kuiduille lisäämään purjeen kestävyyttä. Tavallisin materiaali on polyesteri.

Technora® – Tejinin tuotemerkki yhdelle aramidikuidulle. Kuitu ei ole aivan yhtä vahva kuin esim. Kevlar mutta pitää muotonsa paremmin. Kuitu väritetään yleensä mustaksi ja sitä käytetään ’X-ply’ -laminoiduissa kankaissa.

Tri-Radial – Kuidut ”säteilevät” sisäänpäin kaikista purjeen kulmista. Lue ’Radial’.

Twaron® – Tejinin tuotemerkki yhdelle aramidikuidulle. Lue ’Aramidi’.

Vectran® – Ticonan tuotemerkki yhdelle polyesteriin perustuvalle kuidulle. Muistuttaa hieman Kevlaria mutta se painaa enemmän ja kestää UV-säteilyä paremmin. Kuitua esiintyy 3 DL purjeissa sekä sisään kudottuna polyesterikankaaseen. Vectran® sopii hyvin matkapurjehtijoille.

X-ply – Ristiin aseteltuja kuituja, jotka auttavat purjeen vakautta laminoiduissa kankaissa. Valmistetaan yleensä ’Technora’ kuidusta tai polyesteristä.[/read]